Bahan-bahan
500gm daging
2 batang serai
2 biji bawang besar
2 helai daun limau purut
3 biji cili merah
1biji limau nipis
3-4 sudu makan kerisik
2-3 sudu makan sambal belacan ( kalau pedas kurangkan)
Sedikit garam mengikut rasa
Cara-cara
1. Daging direbus hingga empuk dan dihiris nipis-nipis
2. Serai, bawang besar, daun limau purut dan cili merah dipotong kecil-kecil
3. Gaulkan bahan-bahan yang dihiris bersama daging
4. Perahkan limau nipis dan masukkan kerisik. Kacau hingga rata
5. Masukkan pula sambal belacan dan perasakan dengan garam
6. Kacau lagi hingga rata dan hidangkan.
500gm daging
2 batang serai
2 biji bawang besar
2 helai daun limau purut
3 biji cili merah
1biji limau nipis
3-4 sudu makan kerisik
2-3 sudu makan sambal belacan ( kalau pedas kurangkan)
Sedikit garam mengikut rasa
Cara-cara
1. Daging direbus hingga empuk dan dihiris nipis-nipis
2. Serai, bawang besar, daun limau purut dan cili merah dipotong kecil-kecil
3. Gaulkan bahan-bahan yang dihiris bersama daging
4. Perahkan limau nipis dan masukkan kerisik. Kacau hingga rata
5. Masukkan pula sambal belacan dan perasakan dengan garam
6. Kacau lagi hingga rata dan hidangkan.
0 comments:
Post a Comment